vineri, 11 februarie 2011

Inainte de examen..

Si sa zicem ca se apropie examenele finale.Ce facem? Paii..cu o luna inainte zici " Hmm,o luna,am timp sa invat",cu 2 saptamani inainte esti ceva de genul " oo,2 saptamani,lasa,am timp" si iata ca se apropie saptamana dinaintea Holocaustului. Esti stresat dar nu te intereseaza..Mai deschizi rar cartea,mai citesti o data,de doua ori o lectie,te mai uiti prin caiet dar nimic mai mult.Si iata ca se apropie si ziua dinaintea "Marelui Examen" in care te doare in cot. Vrei sa inveti dar..supriza.Totul din jur te deranjeaza,sau nu iti convine si gasesti ceva care sa iti distraga atentia de la studiu.Dar vrei sa inveti..caci tot semestrul nu ai stiut nimic iar cartea,deschisa doar asa,ocazional.
Te pui la birou,cu gand sa inveti ca lumea.Hainele astea sunt incomode..te schimbi.Ehh,ceva mai bine. Te pui din nou pe studiat."Nu pot invata in murdaria asta" si faci curat..te pui din nou pe studiu dar esti obosit de la atata curatenie..eii,hai ca ma culc.Dormi o ora,te trezesti sa inveti..Ba,mi-e foame. Vrei salata!Nu ai rosii.Pai ce salata e asta fara  rosii? Te duci sa cumperi rosii. Nu gasesti rosii.Unde sunt rosiile!? In cele din urma,la un magazin indepartat,gasesti rosii. Te intorci acasa sa iti fac salata.O mananci..Dar vai,nu imi plac cum stau vasele alea in chiuveta..Le speli. Parca esti plictisit..obosit.Hai sa-mi verific e-mailurile.Baii,a intrat Xulescu pe mess,sa vad ce mai face,cum ii mai e viata..Intr-un final se face noapte.Stai toata noaptea sa inveti?Cum sa nuuu,ti-e somn,te culci!
Dimineata!Bai,am exament,nu stiu nimic! Ce fac? Copiez,daca ma prinde?Dar daca nu..? Si iti cauti pe net metode bune de copiat..:
-cu telefonul,internet,mesaje.
-copiute mici.
-iti scri pe mana.
-scri pe banca.
-caietul in banca.
-scrisul pe servetel.
-copiuta in penar.
-daca esti fata,copiuta langa sutien..etc.
daca merg bine,daca nu,tot bine.Eventual iti mai citesti in clasa ceva,inainte de ora.Daca nu..astepti nota si ce a fi,a fi!
(Milii cu ideea Ianei.)

4 comentarii: